Custard

Low calorie desert

Custard

Recipe for 4 servings (94 Kcal / serving )

15 min preparation time - 20 min cooking time

 

 

Ingredients

 

  • 1/2 l (50 cl) of water

  • 50 g of powdered skimmed milk (5 well filled tablespoons)

  • Sweetener*

  • 3 egg yolks

  • 1 teaspoon of vanilla extract

 

Heat the milk (water + powdered skimmed milk) with the vanilla

Separate the egg whites (don’t throw them out, they keep well when frozen. They can serve as ingredient in another recipe like meringue for example) from the egg yolks

Beat the yolks with the sweetener

Dilute slowly with the warm milk

Put in a pot and let the cream thicken on low heat, stirring constantly

Don’t let the cream boil

 

*Use the thermostable sweetener if it’s used for cooking. If you do not wish to use a sweetener, you can use fructose sugar (400 kcal for 100 g ) or agave powder ( 392 kcal for 100 g ). They have a stronger sweetening power for a lower amount used so they are less caloric. 

 

Find all our low-calorie recipes


Renseignements Téléphone
Vous avez besoin d'information (entreprise, association, coordonnées) concernant le sujet ?
Téléphone
Appelez le :
118 007 et dites "Pratique"
Renseignement téléphonique ouvert de 6H à 22H 7j/7
Service 2.50€ + 2.50€/min + prix appel


imprimer
Voir également
Vos commentaires


Les questions / commentaires laissés par les internautes

Ecrire un commentaire

Nom - Prénom*
Commune*
Mail*
(non publié)
Commentaire*
 


Ma famille

Service d'information
Appelez le

et dites "pratique"
Ouvert de 6H à 22H 7j/7



Mentions légales
Contact
Qui sommes-nous ?
Conditions générales d'utilisation

Factory777©